Online training verbindend en vitaal in je werk

Vandaag heb ik de laatste van drie online trainingen bij 4Kids afgerond.
De training ging over verbinding houden tijdens het thuiswerken door samenwerking, vertrouwen en psychologische veiligheid. Daarnaast ging het over hoe je jezelf energiek houdt tijdens de (thuis)werkdag.

Doordat de training op basis van open inschrijving was kwamen de teams gemixt in de training. Een slimme zet van de leidinggevende, omdat sommige medewerkers elkaar al lang niet hadden gezien wat resulteerde in veel blije gezichten! Daarnaast konden ze leren van hoe andere teams omgaan met het thuiswerken, en hoe zij hierin de verbinding met elkaar opzoeken en wat zij als prettig of lastig ervaren. De dialoog werd vaak opgezocht en dat is waardevol. Al met al is er weer stof tot nadenken losgekomen, en ook het besef dat je een ander vaker op mag zoeken (bellen/skype) om te delen wat je grappig vond, steun in zoekt of waar je met elkaar van kan leren. Het is anders dan op kantoor waar je meer van elkaar mee krijgt en makkelijk op elkaar in kan haken. Nu moet je zelf in actie durven komen. De basis hiervoor is inmiddels gelegd.

Ik ben trots op de medewerkers van 4Kids! (En ook een beetje op mijzelf dat ik de drempel ben over gegaan naar het online trainen;) 26-11-2020