Gastvrijheid

Training

Gastvrijheid draagt enorm bij aan een memorabele ervaring voor de klant.

De eerste indruk laat gelijk zijn stempel achter. Daarom is het o zo belangrijk om meteen vanaf het eerste contact je klant het gevoel te geven dat hij of zij welkom is. Dat je blij bent dat de klant voor jouw organisatie heeft gekozen. Het zit hem vaak in kleine dingen die mensen net dat extra warme gevoel geven. Denk maar eens bij jezelf na wat het maakt dat je graag terug komt bij een bedrijf of dat een ervaring blijft hangen.

Training in gastvrijheid

Deze training neemt je mee in de wereld van gastvrijheid. We laten je nadenken over hoe het staat met de gastvrijheid binnen jouw organisatie, en hoe jij en je team deze kunnen optimaliseren. Daarbij kijken we naar praktijkvoorbeelden van bedrijven die dit als beste neerzetten en wat we hiervan kunnen leren. Hierna heb jij en jouw organisatie een flinke injectie van gastvrijheid gekregen.

Maatwerk

Trainen en adviseren is maatwerk. Leren doe je in mijn optiek het beste door te onderzoeken wat je wil leren, kennis op te doen en veel te oefenen. Oefenen staat centraal in mijn trainingen. Want door te oefenen in een veilige leeromgeving waar je juist fouten mag maken leer je meestal het beste. Deze training heeft ook een online variant, hierover kom ik graag in gesprek.

Tarieven

Trainen is maatwerk. Geheel afhankelijk van de vraag, duur en intensiteit van het traject maak ik vrijblijvend een passend voorstel. Ik kom graag in contact.

Training op elke gewenste locatie en online

De training kan worden gegeven op een door jouw gekozen locatie, hetzij binnen of buiten de organisatie. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om diverse onderwerpen online te trainen. Hierover denk ik graag met je mee.

Neem contact op voor een intake

Neem contact op voor een intake