Enthousiast veranderen

Training

Er moet iets positief gaan veranderen binnen je organisatie of team, (bijvoorbeeld een nieuwe visie laten omarmen) maar je weet nog niet zo goed hoe of op wat voor manier je dat aan moet gaan pakken. Via waarderend onderzoeken oftewel Appreciative Inquiry wordt er door middel van verschillende fases onderzocht waar draagkracht ligt voor verandering. Het richt zich op datgene wat leven geeft aan de organisatie. Op wat mensen waardevol, essentieel en zinvol vinden. 

Vaak wordt er van bovenaf in de organisatie een visie en gewenste verandering met methode bepaald die vervolgens door de organisatie wordt verspreid. Halverwege verliest zo’n vaak goede intentie zijn kracht omdat er te weining draagvlak is gecreëerd. De verschillende fases van het A.I. proces halen de mooiste ideeën uit de mensen zelf waarmee je draagvlak creëert om samen te werken aan een gemeenschappelijk doel.

Appreciative Inquiry

De training enthousiast veranderen onderzoekt samen met de betrokken medewerkers van jouw organisatie wat en hoe je graag wil veranderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Appreciative Inquiry met werkvormen als storytelling, the Wall of Wonder of het waarderende interview. Door met een waarderende blik te kijken naar de positieve resultaten uit het verleden, heden en de toekomstige wensen komen er veel mooie ideeën los. De verschillende fases van het A.I. proces helpen je vorm te geven aan die mooie ideeën waardoor je samen kan gaan werken aan de gewenste toekomst.

Oorsprong

Appeciative Inquiry is ontwikkeld door David L. Coopperider hoogleraar sociaal ondernemen, die zich inzet voor maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Hij introduceerde het waarderend onderzoeken. Hij stelt onder andere dat het stellen van positieve vragen leiden tot positieve verandering en wat je aandacht geeft groeit. Het delen van ervaringen en verhalen leiden tot een nieuwe werkelijkheid. Daarmee heeft A.I. al mooie resultaten weten te behalen.

Duur en tarieven

Het A.i. proces kan in een dag gegeven worden, maar afhankelijk van de grootte en complexiteit van de vraagstukken duurt het soms ook 2 a 3 dagen. De training wordt geheel afgestemd op de wensen en de doelstellingen van jouw medewerkers en organisatie. Hiervoor doe ik graag een passend voorstel.

Training op elke gewenste locatie

De training kan worden gegeven op een door jouw gekozen locatie, hetzij binnen of buiten de organisatie. Indien je buiten je organisatie wil trainen heeft Klantgericht Trainen een professionele trainingslocatie midden in de mooie Twentse natuur als optie. Erve Middelkamp in De Lutte (nabij de A1 bij Oldenzaal) leent zich optimaal om in alle rust te trainen. Hier kan tevens een normale tot uitgebreide lunch/diner worden verzorgd en er zijn ook mogelijkheden om ter ontspanning buitenactiviteiten te organiseren. Ik denk hierover graag met u mee.

Neem contact op voor een intake

Neem contact op voor een intake