De Slinger Hengelo

Elk jaar wil ik wat maatschappelijks doen zonder er iets voor terug te krijgen. Gewoon omdat het goed voelt.

Dit jaar was het in samenwerking met XL10 een training voor de mensen van de Slinger in Hengelo. Zij brengen organisaties die een vraag hebben in contact met ondernemers om vanuit maatschappelijk oogpunt hulp te bieden. Hierdoor zijn al vele organisaties verder geholpen en geeft het ook een goed gevoel bij de ondernemers iets voor een ander te kunnen betekenen en dat leverde in ieder geval vandaag wat moois op, zie het stukje hieronder:

Vanmiddag hadden we met een deel van ons team (de anderen waren ziek of met vakantie) een korte training over effectiever communiceren.
Om al pratend te ontdekken dat we nogal veel willen, liefst snel en natuurlijk snappen de anderen ons Slinger-verhaal meteen, toch?
Ah, daar blijken nog wel wat kneepjes te zitten.
Dat kan dus nog beter, zeker als het gaat om vragen en doorvragen. Maar ook het houden van een korte pitch over de Slinger. Want waar hebben we het over, wat is onze kern.
Dan bereiken we ons doel in de gesprekken beter (en misschien zelfs wel sneller).
En we ontdekten dat we veel meer te brengen hebben voor bedrijven dan we zelf dachten. Pure winst voor ons.

We vonden het een boeiende, leerzame én gezellige middag. Met dank aan Saskia Braxhoven-Deursen van XL10 voor haar fijne en heldere training.

25-10-2022