Meer geluk in Denemarken

Denemarken, land van water, eilanden, graanvelden en smörrebröd. Het heeft 1/3 van het aantal inwoners van Nederland, en is 1,5 x zo groot qua oppervlakte. Denemarken staat al jaren in de top 5 van landen ter wereld waar inwoners het meest gelukkig schijnen te zijn. Waar zie je dat dan in terug?
Waar je ook komt, de mensen zijn vriendelijk. Mensen groeten elkaar op straat(ook ons vreemden), zijn bereid te helpen (aan bijv een kroon voor het winkelwagentje), en spreken goed Duits/Engels (zonder moeilijk te doen over het feit dat je geen Deens spreekt). Het winkelpersoneel is attent, maar niet opdringerig. In de div restaurants waar wij hebben gegeten waren de medewerkers vriendelijk (met een lach!), behulpzaam en snel. Er wordt standaard water met ijsblokjes op tafel gezet en niet berekend. De fooi zit bij de prijs inbegrepen. Allemaal op zich niet zo bijzonder. Zo heurt t toch?
Maar het valt mij gewoon op dat ik nog niemand heb kunnen betrappen op gedrag wat niet klantvriendelijk of gastvrij is. En ik let daar op! Dus waar zit t m in? Als je het aan mij vraagt zijn de Denen (die ik heb ontmoet) dus inderdaad gelukkig met wat ze doen en hoe ze leven, en doen daarom graag moeite voor een ander. Dat vind ik echt mooi aan dit land! (daarom het delen waard)