Blijven balen heeft geen zin

Afgelopen week stond dit artikel in de Tubantia. Hij slaat in mijn beleving de spijker op z’n kop.

Gisteravond was ik met een oud collega wat drinken op het terras in Enschede. Mooi op tijd want om 22.00 sluit de Horeca. Ik zag daar de ruime opzet van tafels, en besefte mij weer hoe nijpend deze tijd is voor meerdere bedrijfstakken.

Wat mij opviel was toen we waren gaan zitten dat het personeel vriendelijk vroeg om onze adresgegevens, en bedankten voor het invullen. Kort daarna vroegen ze of ze onze vierpersoons tafel (met twee aparte tafeltjes)mochten splitsen in tweeën om nog een zitplek te creëren. Natuurlijk mocht dat!
Ruim voor sluitingstijd werd ons gevraagd naar een laatste drankje en op tijd werd de rekening gepresenteerd. Allemaal vriendelijk zonder gemopper op de opgelegde regels. Ik heb daar veel respect voor. Zoals in het artikel staat moeten we het er mee doen, maar is het anders dat begin maart toen (voor mijn gevoel) de wereld op slot ging.
Er is nog wel wat mogelijk, dus kijk zoals ze hier deden wat je nog wel voor je gasten of klanten kan betekenen. En zeker ook naar wat je zelf nog wel kan. Ik kom zeker graag terug bij deze Horeca gelegenheid, alleen al omdat ze zo veel veerkracht tonen.

6-10-2020